Meni
Neki tekst

Servis projektora

Ukoliko želite da Vaš projektor bude servisiran za najkraće moguće vreme,
uz najpovoljniju cenu, kontaktirajte nas – naši serviseri će Vam izaći u
susret i rešiti svaki Vaš problem.

Vršimo servis-popravku projektora po najpovoljnim uslovima, popravke
neispravnih delova.

Servisiranje projektora vršimo u našem centralnom servisu a primamo na
servis projektore sa teritorije cele Srbije.

Ukoliko želite da Vaš projektor bude servisiran za najkraće moguće vreme,
uz najpovoljniju cenu, kontaktirajte nas – naši serviseri će Vam izaći u
susret i rešiti svaki Vaš problem.

Vršimo zamenu neispravnih sijalica, zamenu dlp čipova , 3lcd sistema , napajanja, sistema za hlađenje,ventilatora, kulera, senzora za temperaturu, sigurnosnih senzora, mikroprekidača, optokaptera, balasta…

Tel : 064/518-0297

Na ugrađene delove dajemo garanciju!

Brzo i povoljno!

servis-projektorta-1
servis-projektoraservis-projektora-2

Problem projektor – Rešenje za projektor – Saveti za servis – Mogući problem sa projektorima

Ukoliko imate neke nedoumice pozovite naš servis na 064/518-0297

Bleda slika projektora

Promena boje slike projektora je jedno od najčešćih problema i nije rešeno zamenom lampe projektora. Ako vaš projektor pokazuje žutu, crvenu, ljubičastu ili plavu nijansu duž celokupnog ili dela vaše slike, potrebno je profesionalno servisirati projektor. Bleda slika znači da postoji problem sa kolor tačkom (DLP projektori) ili polarizacijskim pločama (LCD projektori). Ako se rano otkrije na LCD projektorima, ova popravka zahteva samo čišćenje, sređivanje i memorisanje modula boje. Ako čekate suviše dugo, ova popravka podrazumeva zamenu polarizacionih ploča ili prizme – koja može biti prilično skupa.

Prašina, tačke i tamne mrlje na slici projektora

Projektori zahtevaju čišćenje i održavanje. Ako to ne radite na godišnjem ili polugodišnjem nivou, može doći do skupljanja prašine unutar optičkog dela koji će se manifestovati kao tačke ili mrlje na slici vašeg projektora. Ako su tačke u toniranoj boji ili nijansi, to znači da se prašina naslanja na modul boje, pa se stoga polarizujuće ploče moraju očistiti (LCD projektor) ili treba očistiti točak (dlp projektor). Manje uobičajeno, pojava mrlja na slici može biti i rezultat oštećenog dlp čipa (od pada ili na drugi način), ili oštećenog dela u sklopu prizme ili optičkog bloka.

Projektor neće da se uključi i drugi problemi sa projektorom

Ako se vaš projektor neočekivano isključi ili neće da se uključi, može doći do problema sa napajanjem, balastom, softverom ili sistemom za hlađenje. U nekim slučajevima može doći do oštećenja unutrašnjih ploča.
Ova popravka će uključivati određivanje uzroka problema, uz temeljno čišćenje teško dostupnih kanala za hlađenje.

Projektor ima trepćuću svetlost – blinka lampica na projektoru

Stalno treptajuće zeleno ili crveno svetlo statusa može značiti jednu od nekoliko sistemskih poruka. U zavisnosti od modela i modela projektora, svetlo statusa treptaja može značiti da je vreme da zamenite lampu, da se projektor pregrejao ili da ga treba očistiti. Ako statusno svetlo prate problemi sa uključivanjem, onda to može biti indikativno za značajnije probleme, kao što su problemi sa matičnom pločom, greška balasta ili je potrebno zameniti ventilator.

Deo slike projektora je crn ili nedostaje na projektoru

Ako imate DLP projektor, slomljeni DLP čip je najverovatniji uzrok ovog problema i zahtevaće zamenu. Na svim projektorima ovo bi moglo biti rezultat oštećenja sklopa prizme ili optičkog bloka.

Slika projektora je mutna ili tamna – mračna

Verovatni krivac tamne slike projektora je sijalica. Visoke sijalice zahtevaju zamenu sijalica u uređaju. Zamenu lampe može da uradi krajnji korisnik ali važno je shvatiti da je lampa obično jedna od poslednjih stvari koje treba zameniti. Preporučujemo zamenu sijalica nakon 3000 sati korišćenja na nekim većim jačim projektorima. Često se primaju pozivi od kupaca koji su potrošili nekoliko stotina eura, zamenili svoje lampe, samo da bi utvrdili da lampa nije uzrok promene boje,
problem sa napajanjem ili treperenje svetla statusa. Kvalitetna lampa može biti prilično skupa i preporučujemo samo zamenu sijalica po potrebi. Samo zato što određena web prodavnica  tvrdi da prodaju „OEM sijalice“ ne znači da su to lampe originalanog kvaliteta. Za ove OEM lampe je poznato da izazivaju fluktuacije snage, što dovodi do otkaza napajanja, greške u balastu ili čak
do otkaza matične ploče.

Nema ulaza prepoznatih od strane projektora – projektor ne prepoznaje
input

Problem bi mogao biti softver ili hardver. Pokušajte da pređete na drugi ulaz, na primer, koristite svoj laptop da biste ga priključili na VGA ili HDMI port koji prethodno niste koristili. Uverite se da je vaš projektor u pravom režimu prikaza. Ponekad, neispravni dugmići na daljinskom upravljaču ili neispravni prekidači na projektoru vam onemogućuju prelazak na odgovarajući
ulaz, pa i njih testirajte. Ako ste potvrdili da je hardver ili softver projektora uzrok vašeg problema sa unosom, verovatno je da će možda biti potrebna zamena interfejsa.

Oštećen projektorski objektiv ili kućište projektora

Loše rukovanje projektorima, eventualni pad projektora, možda je potrebno raditi na zameni oštećenih delova projektora, uključujući i zamenu svih montažnih nosača za sočiva ili samih sočiva. Objektivi se ne popravljaju, ali su lako zamenjivi.

Preventivno održavanje vašeg projektora

Preventivno održavanje će povećati životni vek vašeg skupog projektora, a mi preporučujemo ovo za projektore koji koštaju više od 1500.
Za škole i preduzeća koja često koriste projektore, potrebni su projektori visoke osvetljenosti, dobar raspored preventivnog održavanja, redovno čišćenje i ponovnu kalibraciju jednom godišnje. Standardni korisnici sa niskim brojem sati mogu obično proći sa polugodišnjim čišćenjem.

Svakako možete pozvati naš servis sa višegodišnjim iskustvom ukoliko imate
neke nedoumice na 064/518-0297Očekujemo Vaš poziv

Kontaktirajte nas
TEL: info_telefon
EMAIL: info_email
WEB: www.iznajmljivanjeprojektora.com

Lokacije

Naše usluge pružamo prvenstveno na području Beograda. Za veće angažmane, raspoloženi smo da uz blagovremeni dogovor usluge pružamo klijentima na teritoriji cele Srbije ali i inostranstva.

Vreme potrebno za pakovanje opreme u prevozna sredstva, prevoz opreme na željenu lokaciju, kao i montažu opreme i ostala podešavanja, osim od specifičnosti posla, zavise i od udaljenosti klijenta od Beograda pa Vas molimo da nam se javite na vreme kako bi smo razmotrili sve detalje i obezbedili uspešnu realizaciju posla.

Za sve informacije, pozovite