Meni
Neki tekst

Kako se podešava projektor

Saveti za postavljanje projekora Veliko platno veličine 3×4 metra postavljaju 2 stručna lica zbog komplikovanosti sistema za postavljanje. Platna manjih dimenzija su mnogo lakša za postavljanje, jer se nalaze na tronošcu. Otvaraju se po sistemu roletne, i za njihovo postavljanje nije potrebno prisustvo stručnih lica. Kako se podešava projektor – video bim Pravilno centriranje slike […]

Saveti za postavljanje projekora

platno-naslovna

Veliko platno veličine 3×4 metra postavljaju 2 stručna lica zbog komplikovanosti sistema za postavljanje.

Platna manjih dimenzija su mnogo lakša za postavljanje, jer se nalaze na tronošcu. Otvaraju se po sistemu roletne, i za njihovo postavljanje nije potrebno prisustvo stručnih lica.

Kako se podešava projektor – video bim

Pravilno centriranje slike na platnu  za platno 180x180cm) i ostala uputstva za korišćenje projektora.

 1. Paljenje – ukljucivanje projektora se vši ( za dlp i lcd) kratkim pritiskom na power dugme 
 2. Postavite projektor na sto ili policu tako da bude udaljen od platna oko 3 metra
 3. Projektor treba biti centriran fizicki u odnosu na platno na sredini platna pod uglom od 90 stepeni u odnosu na platno, u visini donje ivice platna za prednju projekciju.
 4. Upalite projektor na power dugme (potrebno je oko 1 min. da se lampa zagreje)
 5. Podesite zum okretanjem objektiva na projektoru, zatim na drugom prstenu objektiva izostrite sliku.
 6. Pritisnete dugme meni, nakon toga će vam projektor prikazati sliku u obliku mreže kvadrata ( to je ono što vidite na ekranu- platnu)
 7. Podesite visinu i nagib odvrtanjem točkića nožica ispod projektora, (opciono isto podesavanje je moguće uraditi podmetanjem nekih predmeta, npr. Knjige, podmetača za čase… ukoliko prethodno nije moguće )
 8. Pritisnite keystone dugme ( u zavisosti od projektora nalazi se negde u meniju ili na samom uređaju)
 9. Pomeranjem keystone slidera podesite sliku mreze da se poklopi sa ivicom platna. (obratite paznju na gornju i donju ivicu)
 10. Pritisnite dugme meni kako bi izašli iz menija
 11. Gašenje projektora na power dugme kratko 2 puta klinkete (potrebno je oko 5 min. da se lampa ohladi)
 12. Projektor ne smete koristiti ako je prethodno bio unet iz hladne prostorije, zbog kondenzacije koja se stvara u uređaju.

 

Blendovanje ekrana

 • Spajanje više slika u jednu (više projektora radi istovremeno jedan pored drugog i prave jedan veliki pravougaonik preklapanjem piksela na levoj ili desnoj ivici)

Stakovanje ekrana

 • 2 ista projektora prave jednu sliku veće osvetljenosti – kontrasta i jačih boja tako sto se radi preklapanje piksela. Dobija se slika većeg intenziteta za veće projekcije u osvetljenim prostorima.

 Očekujemo Vaš poziv

Kontaktirajte nas
TEL: info_telefon
EMAIL: info_email
WEB: www.iznajmljivanjeprojektora.com

Lokacije

Naše usluge pružamo prvenstveno na području Beograda. Za veće angažmane, raspoloženi smo da uz blagovremeni dogovor usluge pružamo klijentima na teritoriji cele Srbije ali i inostranstva.

Vreme potrebno za pakovanje opreme u prevozna sredstva, prevoz opreme na željenu lokaciju, kao i montažu opreme i ostala podešavanja, osim od specifičnosti posla, zavise i od udaljenosti klijenta od Beograda pa Vas molimo da nam se javite na vreme kako bi smo razmotrili sve detalje i obezbedili uspešnu realizaciju posla.

Za sve informacije, pozovite