Meni
Neki tekst

Otvaranje Letnje scene Novog bioskopa „Zvezda“

Novi bioskop Zvezda otvoriće Letnju scenu večeras, tačno 119 godina nakon prve filmske projekcije u Srbiji, koja se odigrala takođe na Terazijama – 6. juna 1896. godine. Za ovu priliku odabran je film „Poverljivo iz L.A.-a„, a projekcija će biti sa originalne filmske trake. Čuveni krimić iz 1997. godine režirao je Kertis Henson, prema istoimenom […]

Novi bioskop Zvezda otvoriće Letnju scenu večeras, tačno 119 godina nakon prve filmske
projekcije u Srbiji, koja se odigrala takođe na Terazijama – 6. juna 1896. godine.

Za ovu priliku odabran je film „Poverljivo iz L.A.-a„, a projekcija će biti sa originalne filmske
trake. Čuveni krimić iz 1997. godine režirao je Kertis Henson, prema istoimenom romanu Džejmsa Elroja.

image

Uloge igraju Kevin Spejsi, Rasel Krou, Gaj Pirs, Kim Bejsindžer i drugi. Bjesindžer je za ovu kreaciju dobila Oskara za najbolju sporednu glumicu, a film je osvojio i Oskara za najbolji adaptirani scenario, koji su zajedno pisali reditelj Henson i Brajan Helgeland.

Iz Pokreta za okupaciju bioskopa poručuju publici da su popravili 35-milimetarski projektor i omogućili „jedinu scenu u gradu na kojoj ćete pod vedrim nebom moći da gledate i filmove sa trake – oštećene, ogrebane, titrave i žive i posle da pričate o filmu, ostanete da mislite, ćutite, raspravljate, gledate u zvezde iznad Zvezde i pitate se šta sve još može da se uradi“.

Mladi filmski umetnici i aktivisti od novembra prošle godine sređuju prostor i organizuju program u bioskopu Zvezda, koji je dugo propadao kao jedna od žrtava loše privatizacije preduzeća Beograd film.

Izvor: b92.netOčekujemo Vaš poziv

Kontaktirajte nas
TEL: info_telefon
EMAIL: info_email
WEB: www.iznajmljivanjeprojektora.com


Lokacije

Naše usluge pružamo prvenstveno na području Beograda. Za veće angažmane, raspoloženi smo da uz blagovremeni dogovor usluge pružamo klijentima na teritoriji cele Srbije ali i inostranstva.

Vreme potrebno za pakovanje opreme u prevozna sredstva, prevoz opreme na željenu lokaciju, kao i montažu opreme i ostala podešavanja, osim od specifičnosti posla, zavise i od udaljenosti klijenta od Beograda pa Vas molimo da nam se javite na vreme kako bi smo razmotrili sve detalje i obezbedili uspešnu realizaciju posla.

Za sve informacije, pozovite