Meni
Neki tekst

Novi Sony VPL-VW500ES 4K projektor

Kao što možete zamisliti, projektor u ovom cenovnom rangu poseduje ogroman broj podešavanja i opcija, od kojih su mnoge i za profesionalnu kalibraciju slike. Postoji osam predefinisanih režima slike – Cinema Film 1 i 2, Reference, TV, Photo, Game, Bright Cinema i Bright TV, kao i standardna podešavanja svetline, kontrasta, temperature boja, oštrine, itd. Korisnički […]

Kao što možete zamisliti, projektor u ovom cenovnom rangu poseduje ogroman broj podešavanja i opcija, od kojih su mnoge i za profesionalnu kalibraciju slike. Postoji osam predefinisanih režima slike – Cinema Film 1 i 2, Reference, TV, Photo, Game, Bright Cinema i Bright TV, kao i standardna podešavanja svetline, kontrasta, temperature boja, oštrine, itd.

Korisnički interfejs je u monohromatskoj varijanti, kombinacija sive i crne boje i podeljen je u sedam kategorija. Od bitnijih stvari treba pomenuti da VW500ES poseduje SXRD 4K panel. Dok ste u našim testovima televizora nailazili na standardne rezolucije ekrana od 3840 x 2160 tačaka, ovaj Sonijev projektor poseduje takoreći pravu 4K rezoluciju od 4096 x 2160, što znači da je odnos stranica zapravo 17:9

 

Sony projektor

Sony projektor

Šta uopšte treba znati kada je u pitanju kvalitet slike ovog modela? Pa pre svega, ovo je svakako najbolji 4K projektor koji smo imali prilike da vidimo, tako da je slika prosto fantastična. Ono što uvek sačinjava dobar kvalitet slike zavisi od dva najvažnija faktora – statični kontrast i dubina crne boje. Tu je naravno i svetlina slike, koja pomaže da se ostvari taj odnos između najsvetlije i najtamnije oblasti slike (kontrast), a lampa VW500ES modela je deklarisana na čak 1700 lumena. Ono što je nas najviše zadivilo u celoj ovoj priči je koliko se projektori danas približavaju plazma i LCD televizorima po pitanju dubine crne boje. Upoznati ste verovatno da je za projektor potrebna što mračnija soba. Dubina crne boje nije savršena kao na plazmi, ali je i dalje veoma dobra u ovom slučaju.

Postoji osam predefinisanih režima slike, a Sonijev projektor poseduje pravu 4K rezoluciju od 4096 x 2160 piksela

Takođe jedan vrlo bitan aspekat kvaliteta slike je tačnost boja. VW500ES poseduje Triluminos oznaku, pa nudi širok gamut boja, koje su ujedno i po našoj ličnoj proceni dosta tačne. Pitanje koje verovatno mnogi sebi postavljaju je čemu 4K rezolucija kada u ovom trenutnu ima vrlo malo pravog 4K materijala? Ideju o kvalitetu prikaza u 4K rezoluciji smo jednostavno morali da steknemo iz raznih demoa i promotivnih materijala. Ne možemo reći da je to loša stvar, jer svejedno daju uvid u kvalitet slike koji nas čeka u narednom periodu kada 4K bude masovnije dostupan. Sa druge strane, voleli bismo da sada možemo da ubacimo Bluray disk i pustimo neki akcioni film u 4K rezoluciji. Možda krajem ove godine.

Prednost 4K projektora je ipak i to što skalira materijal u ovoj rezoluciji, mada to nikako ne može da se poredi sa izvornim UltraHD materijalom. 1080p razvučen na 4096 x 2160 – ili manje ukoliko film poseduje crne trake – izgleda veoma solidno, ali vrlo je očigledan taj nedostatak detalja. Imali smo i prilike da pokrenemo PS4 i divimo se kako Diablo izgleda na 120 inča, i to je prosto neopisiv utisak, posebno ako ste ozbiljniji ljubitelj igara. Na sledećoj strani ćemo vam ostaviti fotografije i pokušati da vam dočaramo kako sve to izgleda, ali ništa ne može zameniti taj utisak koji steknete kada kvalitet slike ovakvog projektora iskusite uživo. Takođe smo isprobali i 3D mogućnost ovog modela, uz aktivne 3D naočare koje ne idu u paketu, i moramo priznati da je iskustvo treće dimenzije vrlo dobro odrađeno na Sonijevom VW500ES projektoru.

Članak preuzet sa sajta www.benchmark.rsOčekujemo Vaš poziv

Kontaktirajte nas
TEL: info_telefon
EMAIL: info_email
WEB: www.iznajmljivanjeprojektora.com


Lokacije

Naše usluge pružamo prvenstveno na području Beograda. Za veće angažmane, raspoloženi smo da uz blagovremeni dogovor usluge pružamo klijentima na teritoriji cele Srbije ali i inostranstva.

Vreme potrebno za pakovanje opreme u prevozna sredstva, prevoz opreme na željenu lokaciju, kao i montažu opreme i ostala podešavanja, osim od specifičnosti posla, zavise i od udaljenosti klijenta od Beograda pa Vas molimo da nam se javite na vreme kako bi smo razmotrili sve detalje i obezbedili uspešnu realizaciju posla.

Za sve informacije, pozovite