Meni
Neki tekst

Saveti za iznajmljivanje projektora za poslovne prezentacije

Budući da je projektor danas nezaobilazan pomagač u poslu, i kao takav, nužan u svakoj kancelariji ili poslovnom prostoru, kroz ovaj vodič pokušaćemo Vam objasniti šta je važno pri odabiru odgovarajućeg projektora, i na što treba obratiti pažnju kako biste pronašli projektor koji je prilagđen upravo Vama i Vašim potrebama. Sledeće karakteristike na koje treba […]

Projektor za poslovne prezentacije

Projektor za poslovne prezentacije

Budući da je projektor danas nezaobilazan pomagač u poslu, i kao takav, nužan u svakoj kancelariji ili poslovnom prostoru, kroz ovaj vodič pokušaćemo Vam objasniti šta je važno pri odabiru odgovarajućeg projektora, i na što treba obratiti pažnju kako biste pronašli projektor koji je prilagđen upravo Vama i Vašim potrebama.

Sledeće karakteristike na koje treba obratiti pažnju:

Rezolucija slike

Što je veća rezolucija, to će prikaz slike biti detaljniji, odnosno kvalitetniji. Veća rezolucija je posebno važna ukoliko ćete projektor korisiti za prikaz tabela, šema, nacrta i drugih grafičkih materijala. Razlikujemo SVGA (800×600) rezoluciju, koja je najslabija, zatim slede optimalne XGA (1024×768) i WXGA (1280×800), i najveća rezolucija WUXGA (1920×1200). Naravno, postoji i Full HD (1920×1080) rezolucija, ali ona se najčešće koristi za filmske projekcije.

Jačina svetla (ANSI lumeni)

Jačina projektorske lampe, odnosno jačina svetla koju ona projektuje, meri se u ANSI lumenima. Svi projektori imaju dovoljno osvetljena za gledanje u zamaračenim prostorijama, ali budući da nije preporučljivo na početku važnog sastanska obratiti se saradnicima rečenicom „molim Vas samo trenutnak, da ugasimo sva svetla“, preporučujemo da odaberete projektor koji ima minimalno 2500 ANSI lumena, a optimalno bi bilo da ima od 3000-5000 ANSI lumena, zavisno od osvetljenja u prostoriji u kojoj ćete projektor koristiti. Drugim rečima, što je soba svetlija, treba Vam više ANSI lumena.

Kontrast

Kontrast je jedan od bitnih činilaca kvalitete slike. Odnos kontrasta meri razliku između najsvetlije bele i najtamnije crne koju projektor može prikazati. Za poslovne prezentacije, potrebno je da projektor ima minimalno kontrast 1000:1.

Vek trajanja lampe

Projektorska lampa je najvažniji i najskuplji deo projektora bez kog ne biste mogli projektovati sliku. Međutim, te lampe imaju svoj životni vek, pa ih nakon određenog vremena treba zameniti novom. Ovde možete videti zašto je uvek isplativije iznajmiti projektor nego ga kupiti.

 

Ovde možete pronaći kakav je projektor potreban za Vašu prezentaciju, zavisno od broja ljudi:

MALE SOBE/DVORANE (do cca 30 m2, 10 ljudi)

PREPORUKA

  • XGA rezolucije
  • 2500-3500 ANSI lumena
  • veličina projektovane slike max 2 metra širine

SREDNJE SOBE/DVORANE (cca 30-70 m2, 40 ljudi)

PREPORUKA

  • XGA ili WXGA rezolucije
  • 3500-5000 ANSI lumena
  • veličina projektovane slike max 2,5 metra širine

VELIKE SOBE/DVORANE (cca 70-150 m2, 100 ljudi)

PREPORUKA

  • WXGA ili WUXGA rezolucije
  • 5000-7000 ANSI lumena
  • veličina projektovane slike 3-4 metra širine

Našu kompletnu ponudu projektora možete pogledati ovde.

Sada, kada smo se upoznali s osnovnim karakteristikama projektora, možete nas kontaktirati kako bismo pronašli idealan projektor za Vaše potrebe.

 



Očekujemo Vaš poziv

Kontaktirajte nas
TEL: info_telefon
EMAIL: info_email
WEB: www.iznajmljivanjeprojektora.com


Lokacije

Naše usluge pružamo prvenstveno na području Beograda. Za veće angažmane, raspoloženi smo da uz blagovremeni dogovor usluge pružamo klijentima na teritoriji cele Srbije ali i inostranstva.

Vreme potrebno za pakovanje opreme u prevozna sredstva, prevoz opreme na željenu lokaciju, kao i montažu opreme i ostala podešavanja, osim od specifičnosti posla, zavise i od udaljenosti klijenta od Beograda pa Vas molimo da nam se javite na vreme kako bi smo razmotrili sve detalje i obezbedili uspešnu realizaciju posla.

Za sve informacije, pozovite